Συνταγές για γλυκά
1
κρέμα butterscotch

καστανή ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, εκχύλισμα βανίλιας

κρέμα butterscotch

Πεντανόστιμη κρέμα καραμέλας που απλά κολλάς μαζί της (και κυριολεκτικά!)
ΠαΓωΤό  με ρούμι και σταφίδες

σταφίδες, αλκοόλ, κρόκος αβγού, κρέμα γάλακτος, γάλα, εκχύλισμα βανίλιας

ΠαΓωΤό με ρούμι και σταφίδες

Γευστικό και ιδιαίτερα αρωματικό παγωτό, το οποίο θα φτιάξετε μόνοι σας και... θα απολαύσετε επίσης μόνοι σας! Το αξίζετε άλλωστε.
μπισκότα με καραμελωμένο τζίντζερ

κρόκος αβγού, εκχύλισμα βανίλιας, φυστικοβούτυρο, μανταρίνι, τζίντζερ, καρύδα

μπισκότα με καραμελωμένο τζίντζερ

Πρωτότυπα κι εύκολα μπισκοτάκια με γεύση που... τσιμπάει. Ο δε συνδυασμός τζίντζερ με φυστικοβούτυρο είναι... τούμπανο!

~

Εάν δεν θέλω να ψήσω τα μπισκοτάκια μου αμέσως αλλά προτιμώ να τα καταψύξω, σχηματίζω δισκάκια (δηλ. τους δίνω σχήμα), τα τοποθετώ σε ταψί, τα καλύπτω με μεμβράνη και τα αφήνω στην κατάψυξη έως ότου τα χρειαστώ. Όταν είναι να τα ψήσω, τα βγάζω και τα βάζω κατευθείαν στον φούρνο στους 180°C (γκάζι: 4) για 10'-15', μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα. 

κλασικό, ψημένο cheesecake (φουρνιστό βρουμμμ βρουμμμ!)

αμύγδαλα, τυρί, αβγά, λεμόνι, εκχύλισμα βανίλιας, φρούτα, μαρμελάδα

κλασικό, ψημένο cheesecake (φουρνιστό βρουμμμ βρουμμμ!)

Μπορείτε να "πειράξετε" λιγάκι τις ποσότητες, αναλόγως εάν σας αρέσει το γλυκό να έχει λιγότερο ή περισσότερο έντονη τη γεύση του λεμονιού. Παρομοίως μπορείτε να αυξήσετε λιγάκι την ποσότητα από το εκχύλισμα βανίλιας, το οποίο είναι το "μυστικό" συστατικό εδώ, αν θέλετε και ταιριάζει χάρμα! Τέλος, μπορείτε να πειραματιστείτε με τις ποσότητες των τυριών, αναλόγως του αν επιθυμείτε να είναι πιο έντονη π.χ. η γεύση από το Φιλαδέλφεια ή το ήπιο και κρεμώδες του μασκαρπόνε.
~
Για να έχετε μια πιο ρευστή "σως" για τη διακόσμηση, μπορείτε να βράσετε ελάχιστο νερό και να διαλύσετε τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας με 1-2 κ.σ., μέχρι να πετύχετε μια πιο παχύρευστη υφή. 
~
Η διαφορά αυτού του cheesecake από τα άλλα, είναι ότι είναι φουρνιστό. Κι άρα... βρουμμμμ-βρουμμμμ διαφορετικό! Το ψήσιμο είναι εκείνο που ζεσταίνει κι αναδεικνύει τα αρώματα, ενώ στο ψυγείο θα χανόντουσαν. Κι επίσης το τυρί "κάθεται" με έναν πιο ανάλαφρο και δεμένο τρόπο.

 

Τούρτα-Κέικ Βανίλιας με κρέμα ζαχαροπλαστικής και στρώσεις γκανάζ

κρέμα γάλακτος, σιρόπι καλαμποκιού, γάλα, αβγά, εκχύλισμα βανίλιας

Τούρτα-Κέικ Βανίλιας με κρέμα ζαχαροπλαστικής και στρώσεις γκανάζ

Δροσερό γλυκό που μοιάζει με τούρτα, όμως είναι φτιαγμένο από αφράτους δίσκους και μπορεί να ονομαστεί επίσης κέικ. Αλλά αν προτιμάτε, μπορείτε από αυτό να φτιάξετε εντυπωσιακές μπουκιές, με πρώτο και δεύτερο όροφο! Με κρέμα ζαχαροπλαστικής και ταράτσα από γκανάζ! Όχι, δώμα δεν έχει.
cupcakes καστανής ζάχαρης

καστανή ζάχαρη, αβγά, γάλα, λικέρ, εκχύλισμα βανίλιας, πέταλα

cupcakes καστανής ζάχαρης

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.